Rosacea ansiktskräm

Det finns många produkter på marknaden som kallar sig rosacea ansiktskräm eller rosacea kräm utan att ha någon effekt. Eftersom rosacea är en inflammation nere i och under huden är grundregeln att ansiktskrämen ska vara antiinflammatorisk, allt annat kan du räkna bort som troligtvis verkningslöst.

Inflammationen gör att man får en dubbel symtom, dels blodkärlen under huden och dels att själva huden störs av just beteendet hos blodkärlen. Ett ekorrehjul kan man nästan säga. Det behövs inte mycket innan man har problem med blemmor som även kan fyllas med var. En ansiktskräm behöver därför aktivt motverka bildandet av bakterier och stödja hudens cellmembran mot "angripare" som mera korrekt kallas fria radikaler.
Men vi är inte färdiga med kravlistan ännu. Med den störning och hetta som blodkärlen skapar för huden blir den på sikt tjockare än om man inte haft rosacea om man inte förebygger det. Just den delen förebygger också en riktig rosacea ansiktskräm genom att ge fukt till huden och gärna en kick E-vitamin.
Med den här kravlistan kan man undra om man kanske måste använda två krämer för att få med allt. Men det ska du aldrig göra, det kan bli väldigt fel och särskilt på känslig hud. Här kan du klicka dig vidare till en bra rosacea ansiktskräm som är bra och innehåller välgörande bland annat naturlig Chiafrö olja och aloe vera som båda är bra för att lindra rosacea, och denna kräm har båda!