Har jag akne eller rosacea?

Om man plötsligt får små röda utslag i ansiktet och några av dem kanske fylls med var ligger det nära tillhans att tänka på akne. Men det kan också vara rosacea. En begynnande rosacea är förväxlande lik de problmen man får av akne. Det är viktigt att veta om det är akne eller rosacea för att kunna påbörja behandling så snart som möjligt. Rosacea kommer främst på kinder och nästan. Det kan också yttra sig på hakan och i pannan. Ofta finns en rödaktig ton eller till och med att man tycker sig se de ytliga blodkärlen tydligare. Man brukar också kunna känna en hettande känsla från dessa områden, framför allt vid ansträngning eller om du äter något som är kryddat riktigt mycket. Den hettande känslan behöver nödvändigtvis inte finnas med i det initiala skedet av rosacea.

Akne däremot kan komma var som helt i ansiktet och där man man ofta se vad som kallas pormaskar. De kan ibland vara vita, gulaktiga eller nästan svarta.

För att hitta fler kännetecken samt tips på hur du behandlar de båda kan du läsa mer på temasidorna om rosacea respektive akne hos Aloeverabutiken.com

Lycka till!

25 okt 2013