Rosacea behandling

Rosacea behandling finns och kan göras på olika sätt där de olika behandlingarna har olika bra utfall. Här får du översiktlig information om olika möjligheter till rosacea behandling där du kan klicka dig vidare till olika sidor med fördjupad information. I den fördjupade informationen om olika behandlingar går vi in på tips och råd och även de olika för- och nackdelarna med respektive behandling.

Laserbehandling av rosacea

Det finns laserbehandling av rosacea hos många kliniker där både pris och kvalité varierar kraftigt. Man får först en konsultation på kliniken innan man ska göra själva laserbehandlingen. Där får du information, men det är en allt som oftast mycket säljande information där riskerna mörkas. Den som ska utföra laserbehandlingen har oftast vinstintresse i att du verkligen gör din behandling. Din behandling är dennes lön, och då är det lätt att negativ information som kan avskräcka dig från en laserbehandling av din rosacea undanhålls eller viftas bort lite lätt i samtalet. Här kan du klicka dig vidare till Rosacea laser.

Bra rosacea kräm kan vara tillräckligt

Med en bra rosacea kräm kan du få ett bra resultat i form av kraftigt dämpad symtom. Inflammationen som är orsaken i grunden till rosacea måste kunna dämpas, den måste ge rikligt med fukt till huden och bör även motverka fria radikaler. I många så kallade rosacea krämer från stora tillverkare som massproducerar diverse krämer förekommer allt för mycket parfym och kemikalier som är raka motsatsen till det man söker. En smidig lösning, men mycket svår att hitta (utan lite hjälp från oss kanske), är att använda en ansiktskräm som har de efterfrågade egenskaperna. Läs vidare på sidan Rosacea ansiktskräm.